torsdag 24 februari 2011

GI-dessert: Bounty med apelsin

Nu är mina bounty färdiga och testade också. Min kompis Anette kom över på en fika och då passade jag på att bjuda på dom.Dom blev riktigt goda och kommer att vara bra att ta till om jag blir lite extra sugen på något gott.












Bounty med apelsin!
1 dl sukrin (jag hittade inte sukrin i affären så jag köpte Canderel och det funkade)
3 rejäla msk kokosfett
1 apelsin
1dl grädde
1 dl kokosmjölk
200 g riven kokos
150 g mörk choklad (70-80%)
Smält kokosfett och sukrin i en kastrull (låt kokosfettet smälta först och häll därefter ner sötningsmedlet, annars bränner det lätt). Tvätta apelsinen och riv skalet fint. Dela apelsinen och pressa saften i kastrullen.
Tillsätt apelsinskal, kokosmjölk, grädde, kokos och rör ihop allt. Ställ kallt en timme.
Forma degen till avlånga bitar och ställ i frysten 1 timme. Bryt chokladen och smält i ett vattenbad. Doppa bitarna i chokladen. Förvara i kylen.

3 kommentarer:

Skruttmärtha sa...

Mums vad gott det ser ut.
Blir kvar på Metro ett tag till.
Var det svårt att flytta över allt från din andra blogg hit?
Kram och ha en bra dag

Anette sa...

Tack för en härlig fikapaus i vardagen och dina Bounty var super
Kram
Anette

Lisa sa...

MUMS! Det där såg gott ut! :)

Va fint du har fått det här - vad tycker du om den här bloggportalen?

Ha en härlig fredag!

Kram,
Lsia