söndag 27 februari 2011

Kycklinggratäng med taco á la GI!

Idag gjorde jag en kycklinggratäng med taco till middag. Receptet har jag hittat i Expressens GI-bilaga från januari. I den finns fantastiskt mycket goda recept. Den här gratängen blev supergod och väldigt mättande.


Kycklinggratäng med taco!
1 grillad kyckling (vi tog färsk kycklingfillé som vi delade i mindre biter, kryddade och stekte i stekpanna först)
1 rödlök
4 msk tacosås
2 dl grädde
1 pkt tacokrydda
2 tomater
2 dl riven ost
1 dl rostade cashewnötter
Sätt ugnen på 225 grader. Om du har en grillad kyckling bena ur den och dela köttet i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt tacokryddan och låt koka ihop i några minuter.
Lägg i kycklingen och låt koka ytterligare några minuter. Smöra en form och häll i kycklingen. Skär tomaterna i bitar och lägg över kycklingen. Strö över rödlöken.
Häll på lite tacosås och fördela osten över. Strö på cashewnötter och gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera med en sallad till och klicka gärna över lite gräddfil/creme fraiche.

1 kommentar:

Anonym sa...

Guuu så gott det ser ut :-)