onsdag 3 augusti 2011

Turist i Västerås!

Idag har jag varit turist i min egen hemstad. Tänk vad det finns mycket fint att uppleva på hemorten utan att man egentligen har en aning om det eller uppskattar det. Man blir lätt lite hemmablind.
Först åkte jag ut till mor och far i Skultuna och gick på loppis. Det var en kombinerad butik och loppis och paret som hade det var världens trevligaste. Jag hittade en fin kanna och några uppläggningsfat som jag slog till på. Sammanlagt 8 delar för 170 kronor. Affären heter Maxelinas Decoupage.

därefter besökte vi en söt liten blomsterhandel

och sedan gick vi vidare till Skultuna Messingbruk där vi tog en fika ute på deras fina nybyggda terrass.

Efter det gick vi till deras outletbutiker där det finns massor med glas och porslin till bra priser.

Därefter har Janne och jag varit ute och gått efter vackra Mälaren. Vi började vår promenad vid Öster Mälarstrand. Ovan på bilden ser vi det som så småningom ska bli Västerås största tursistattraktion nämligen ett äventyrsbad som ska byggas i vårt gamla kraftvärmeverk.

Promenaden gick vidare över Lillåudden som ni ser ovan och sedan vidare till Östra hamnen där vi stannade för en glass

Efter det fortsatte vi vidare längs Mälaren bort till Lögarängen och sedan vände vi för att åter

komma till Östra hamnen. Där fanns gott om bänkar i skuggan och fina planteringar att njuta av. Efter en liten paus och en titt på fina Tullhuset (heminredning- och klädbutik) gick vi tillbaks till Öster Mälarstrand där vi parkerat bilen. Puh, en lång och väldigt varm promenad på dryga 2 timmar. Tänk att man inte njuter mer av det som finns på så nära håll. Vår stad är riktigt vacker en fin sommardag som denna.

När vi kom hem fixade vi lite grillad kyckling och en fetaostsallad, till det loka mineral vatten. Nyttigt ska det va! Ha nu en fin kväll alla där ute......

4 kommentarer:

Anette sa...

Vilken dag !!! Härligt
kram

maria sa...

Vilken härlig dag och fina bilder :)
Vi är oxå nyttiga med våran mat..Bra jobbat :)

Må så gott !
Kramar <3

ansepanse sa...

visst kan man turista i sin egen stad, härliga bilder från en fin dag
kul att du hittade in till mig - välkommen
kramar

Anonym sa...

Visst är det lätt att bli hemmablind!
Västerås är ju en jättefin stad, jag har varit där några gånger och hälsat på en kompis som flyttat dit och fått ordentliga stadsvandringar :-)