tisdag 5 november 2013

Middagstips!

Albondigas med tomatsås och mandel

4 portioner
Tillbehör
  • 400 g blandfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1,5 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron, skalet
  • 1/2 gul lök
  • 1 kruka persilja
  • 1 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 kvistar, oregano, hackad
  • 1 lagerblad
  • 2 peperoncino peppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 600 g krossade tomater
  • 2-3 dl vatten
  • 2 dl skalad mandel
  • 600 g skalad potatis



  1. Börja med tomatsåsen genom att hacka gul lök och vitlök fint.
  2. Fortsätt med att hacka mandeln och krossa peperoncinon.
  3. Stek allt i rikligt med olivolja tillsammans med paprikakrydda.
  4. När de fräst ihop fortsätt med krossade tomater, lagerblad, vinäger och socker.
  5. Späd med vatten och låt koka ihop.
  6. Skala och skär små kuber av potatisen och låt den koka i såsen.
  7. Medan såsen kokar är det dags för köttbullarna. Blanda ströbröd med vatten och låt det svälla.
  8. Tillsätt fint hackad gul lök, riven vitlök, fint hackad persilja och citronskal.
  9. Tillsätt ett ägg och avslutningsvis tillsätt blandfärsen samt salt och peppar.
  10. Blanda ihop och rulla små köttbular som går direkt ner i såsen.
  11. Låt koka i ca 20 minuter och dela en köttbulle för att den är färdig lagad innan servering.
  12. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: