Middagstips!
Albondigas med tomatsås och mandel
4 portioner
Tillbehör
- 400 g blandfärs
- 1/2 dl ströbröd
- 1,5 dl vatten
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 citron, skalet
- 1/2 gul lök
- 1 kruka persilja
- 1 ägg
- salt
- svartpeppar
- 1 dl olivolja
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 4 kvistar, oregano, hackad
- 1 lagerblad
- 2 peperoncino peppar
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk socker
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 600 g krossade tomater
- 2-3 dl vatten
- 2 dl skalad mandel
- 600 g skalad potatis
- Börja med tomatsåsen genom att hacka gul lök och vitlök fint.
- Fortsätt med att hacka mandeln och krossa peperoncinon.
- Stek allt i rikligt med olivolja tillsammans med paprikakrydda.
- När de fräst ihop fortsätt med krossade tomater, lagerblad, vinäger och socker.
- Späd med vatten och låt koka ihop.
- Skala och skär små kuber av potatisen och låt den koka i såsen.
- Medan såsen kokar är det dags för köttbullarna. Blanda ströbröd med vatten och låt det svälla.
- Tillsätt fint hackad gul lök, riven vitlök, fint hackad persilja och citronskal.
- Tillsätt ett ägg och avslutningsvis tillsätt blandfärsen samt salt och peppar.
- Blanda ihop och rulla små köttbular som går direkt ner i såsen.
- Låt koka i ca 20 minuter och dela en köttbulle för att den är färdig lagad innan servering.
- Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar