Kladdkaka med After Eight
-
-
- 100 g smör
- 2 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
- 1/2 dl kakao
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 8 plattor after eight
Så här gör duose
- Sätt ugnen på 175°C.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) med löstagbar kant eller smörj formen med matfett.
- Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen.
- Rör ner socker och ägg. Blanda väl.
- Rör ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda väl. Häll smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter. Lägg på after eight och grädda ytterligare 2 minuter.
- Låt kakan svalna.
söndag 1 juni 2014
Provbakar till studenten, idag blev det en kladdkaka med After Eight
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar