söndag 1 juni 2014

Provbakar till studenten, idag blev det en kladdkaka med After Eight

  1. Kladdkaka med After Eight


  2.  

  3.  8 bitar

    • 100 g smör
    • 2 1/2 dl socker
    • 2 ägg
    • 1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
    • 1/2 dl kakao
    • 1/2 tsk vaniljsocker
    • 1 krm salt
    • 8 plattor after eight
    • Så här gör duose

      1. Sätt ugnen på 175°C.
      2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) med löstagbar kant eller smörj formen med matfett.
      3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen.
      4. Rör ner socker och ägg. Blanda väl.
      5. Rör ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda väl. Häll smeten i formen.
      6. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter. Lägg på after eight och grädda ytterligare 2 minuter.
      7. Låt kakan svalna.

Inga kommentarer: